Home » blogg100

27000 tweets i timmen under #melfest

Submitted by on 8 mars, 2014 – 23:55No Comment

Fel låt vann, som vanligt, men engagemanget under #melfest var det inget fel på. När det twittrades som mest så fladdrade det förbi runt 27.000 tweets i timmen, eller 450 i minuten, eller hissnande 7.5 tweets i sekunden om man så vill.  Väl över gränsen till vad som är rimligt att följa.

Ace Wilder låg något över Sanna Nielsen i antal omnämnanden, hade den bästa låten, men fick se sig slagen med hårfin marginal i omröstningen. Totalt sett över senaste månaden ligger #melfest bara tvåa efter #svpol som, till skillnad från melodifestivalen, engagerar dygnet runt alla dagar i veckan. Den taggen hade som bäst runt 500 tweets i timmen idag.

Jag drog iväg några tweets in i mängden, ett par av dem uppmärksammades med enstaka favoritmarkeringar, ett par svar och den här som faktiskt fick några retweets:

Andra lyckades bättre, som Fredrik Strömberg med det här humoristiska meddelandet till Alcazar:

Fler än 100 retweets och en av topptweetsen för taggen ikväll. Följ Fredrik om du inte redan gör det. Han har 6k följare så chansen är god att du redan gör det för all del.

Jag fick inte en enda ny följare ikväll, så nu ligger jag långt efter målet – men det ordnar sig framöver. I morgon ska jag berätta om hur en av mina tweets fick nästan 2000 retweets på en dag, ett för mig svårslaget rekord som dessutom kom som en blixt från klar himmel.

Följer du mig? Om inte kan du klicka här och lindra kvällens misslyckande:

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.