Home » blogg100

Kan man gnälla när man inte blir följd på Twitter?

Submitted by on 5 mars, 2014 – 23:54No Comment

Gnälla kanske är fel ord, men kan du be andra att följa dig bara på meriten att du följt dem? Jag vet faktiskt inte, men jag tänkte prova framöver. Jag har nu ägnat ett par dagar åt att följa lite olika människor, de flesta är naturligtvis helt okända för mig – utplockade ur sökningar, listor eller omnämnanden i mitt flöde. De flesta följer inte tillbaks, men vad händer om man helt enkelt ber dem?

Så med start i morgon tänker jag börja gå igenom dem som inte följt mig på ett par tre dagar och köra några stickprov. Fråga helt enkelt, kolla om de sett att jag följer, fråga vad det i så fall är som fått dem att avstå. Allra intressantast är naturligtvis de med nästan lika många följare som de följer, men som ändå avstår från att följa just mig.

Det kan ju låta lite narcissistiskt, men det torde inte vara någon större skillnad på den här sortens ”konvertering” och den jag jobbar med på dagarna. Det handlar om att hitta vad som fungerar, testa varianter, förfina metoderna och göra om, göra rätt. Är det bilden? Presentationen? Min senaste tweet? Tidpunkten? Den sistnämnda misstänker jag starkt är en bidragande faktor. Jag har följt de sista 1-200 personerna väldigt sent på kvällen, förmodligen då de flesta inte är online. Det kommer hur som helst att bli spännande och jag misstänker att responsen blir minst ett framtida blogginlägg. Det är ju några kvar upp till 100..

Följer just du mig ännu förresten?

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.