Home » blogg100, Featured

1000 twitterfollowers på 100 dagar

Submitted by on 1 mars, 2014 – 21:25One Comment

Att ställa upp på #blogg10 är lika vansinnigt som döfött antagligen. Att tro att jag, som snarare inte bloggat alls på 100 dagar  (antirasistdemonstrationen i Kärrtorp) skulle klara att hålla ett bloggtempo på ett inlägg per dag är naivt. Men vad är en utmaning utan en känsla av omöjlighet, kopplat med en föraktfull hur-svårt-kan-det-vara-attityd? Vi kör så får vi se.

Twittertema

Själva idén är tre år gammal och jag kan tänka mig att den föddes / fick fart på Twitter, eftersom den dras med en hashtagg (just #blogg100). De flesta verkar ha ett tema, eller funderar åtminstone kring att ha ett. Jag tänker mig att prata Twitter och samtidigt göra ett försök att utveckla mitt konto (@bingmert) från dagens 890 följare till 2000. Lite drygt 1000 nya på 100 dagar alltså. Lika osannolikt som att jag lyckas med bloggmålet? Kanske inte – det finns en del trick att ta till – och i det här försöket är allt tillåtet utom att köpa följare.

Jag har faktiskt haft 3000 followers ett tag. Troligen som ett resultat av att någon jävlades med mig för några år sedan. De kom plötsligt, minst sagt, och jag gick från något hundratal till 3000 över ett par timmar. Det var uteslutande spamkonton, de flesta med bikinitjejer som avatarer, inga egna followers och de postade mest länkar som jag inte ville klicka på. Tog mig en halv evighet att radera dem, trots att jag försökte hitta program som hjälpte mig. Jag tappade för någon vecka sedan ytterligare ett par hundra följare över natten, i vad jag gissar var en upprensning bland dessa konton och Twitter fångade då dem jag missat.

Så de 890 jag har kvar nu känns som äkta följare, inga spammare kvar tror jag. Under de kommande 100 dagarna, eller åtminstone så länge jag orkar hålla igång utmaningen, så ska jag redovisa hur det går att skaffa fler – vilka metoder jag använder, vilka verktyg som fungerar, jag ska läsa, forska och länka till andra som är duktiga på att utveckla sina twitterkonton.

890 ska bli 2000 innan midsommar.

Hur svårt kan det vara?

One Comment »

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.