Home » Bingmert

Bingmert

En fördel med att heta Bingmert i efternamn är att man kan registrera sitt namn som domän utan att fundera på om någon annan tagit den. Johansson? Not so much. En nackdel är att man kallas för ”bing” och att man någon gång, för många år sedan, tyckte att bing.com var ett kul domännamn att ha, men senare tog beslutet att släppa det. Det kostade ju på den tiden lite mer pengar och det verkade roligare att ha bingmert.se. Ett beslut som innebär att jag fortfarande är löneslav och inte lever på pengarna ett lite halvstort bolag kunde kastat min väg när de beslutade sig för att inkräkta på mina immateriella rättigheter och döpa sin sökmotor efter mig.

Jag hämnas genom att livnära mig på att sökmotoroptimera för Google men struntar nästan högaktningsfullt i hur resultaten ser ut i den där andra motorn. Bitter? Javisst!

En annan nackdel, eller fördel – beroende på hur man ser det – är att man blir rätt lätt hittad på nätet och att allt man sätter sitt namn invid hänger fast vid en resten av livet. Det finns visserligen fler Bingmert än jag, men farsan är född tidigt 30-tal och hans digitala fotavtryck är ganska marginellt. Dottern är i skrivande stund två år och gör inte heller mycket väsen av sig. Fru Bingmert däremot poppar upp lite här och där om än i andra sammanhang.

Den här bloggen är min personliga och även om jag skriver om min arbetsplats, företag i min närhet, personer jag träffar professionellt eller liknande, så är det mina personliga åsikter och idéer som inte utgör någon slags officiellt uttalande eller annorstädes representerar någon annan. Läs den på egen risk, typ.