Home » Intäkter på minst 100:- i månaden från AdSense eller liknande nätverk

Intäkter på minst 100:- i månaden från AdSense eller liknande nätverk

Mål #4 –  Intäkter på minst 100:- i månaden

Status: Bedrövlig. Hade enormt mycket trafik under veckan, men när bara 1-2 personer per 1000 klickar på annonserna blir det omöjligt att nå målet.

Temat jag använder för stunden har annonsblock placerat i headern, i höger sida och i slutet på artiklarna. Väl beprövat usla positioner för annonser, där de inte stör läsandet för mycket – vilket innebär att du, kära läsare, också struntar i dem. Jag förstår och respekterar det, men det hjälper mig ju inte att nå målen så jag kommer få klämma in annonser lite mer i vägen. Troligen någon puff mitt i inläggen och framför allt i mobilen. Får ganska många mobila besökare och tror att jag helt saknar annonser där.

Med det sagt så har jag ändå kommit upp ganska nära målet på en släpande 30-dagarsperiod. idag, den 25/3 om jag tittar bakåt 30 dagar så ligger intäkterna på 68:-, men då är det alltså med en enorm trafikboom i samband med Du är googlad och Johan Ripås. Den trafiken kommer försvinna och då ligger jag nog närmare 30-40:- på månadsbasis.

Egentligen vill jag ju inte ha annonser som stör, men en CTR på 0.4-0.5% borde jag ju kunna komma upp i tycker jag och då klarar jag mig med den trafiknivå jag har nu. Vi får se, långt kvar..