Home » För bra för att vara sant, Språk och skrivande, Wordpress och bloggande

Konsten att blogga från mobilen

Submitted by on 6 april, 2012 – 11:26No Comment

Sitter tillbakalutad i soffan och bloggar från mobilen, med min nya HTC One X, och är genuint imponerad av tangentbordet ”Swiftkey”.

Det första programmet gör är att gå igenom det man skrivit tidigare på olika platser, som Twitter, Facebook, sms och – viktigare – mina bloggar! Allt man behöver göra är att ange url:en och den fiskar upp feed:en, går igenom det man skrivit och lär sig ord, ordföljder och meningsuppbyggnad. Sedan är den nästan skrämmande precis i sina förutsägelser.

Det största problemet blir beroendet. Jag inser att jag aldrig kommer kunna gå tillbaka till ett standardtangentbord igen och om någon lånar ut en telefon till mig,  så kommer jag framstå som en ko på hal is.

Farten är ännu ganska begränsad jämfört med ett pc-tangentbord,  men jag tror ärligt talat att det går att komma ganska nära när man fått testa ett tag. Allra helst för korta meddelanden där man använder många standardkombinationer av ord. Särskrivningar är ett problem,  ordet ”standardkombinationer” till exempel går givetvis att skriva genom att börja med standard, följt av backspace och sedan kombinationer, men då får man ingen hjälp med ”kombinationer”. Många kommer ta genvägen att acceptera särskrivningen utan att städa upp efter sig. Kanske blir det här fenomenet som sätter den slutliga spiken i kistan på oss ihopskrivningsivrares kamp? Jag ger inte upp. Ordlistan lär sig de ihopsatta orden också,  det gäller bara att ha lite tålamod.

WordPress i mobilen

Hoppas nu bara att WordPress-programmet är användbart och fortsätter utvecklas så kanske man faktiskt kan bli en mobil bloggare med tiden.

Uppdatering: Har inte orkat blogga från mobilen till den här sajten något mer, men däremot har jag installerat Tumblr-appen och börjat skicka upp bilder och kortare blogginlägg dit. Den är allt som WordPress inte är – bländande enkel att använda. Tyvärr verkar den inte helt pålitlig och ett par bilder jag försökt skicka upp har mystiskt ”försvunnit”. Tror det har med att den tappar anslutningen ibland att göra. Det har sina sidor att blogga från mobilen oavsett plattform alltså.

Jag kopplade också domänen www.bingmert.nu till min Tumblr, eftersom jag inte riktigt visste vad jag skulle göra av den annars.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.