Home » Bingmert, Wordpress och bloggande

Måluppföljning 2012 – Januari

Submitted by on 2 februari, 2012 – 00:42No Comment

Då har första månaden av 2012 kommit till ända och således är jag en tolftedel in i jakten på att uppfylla mina tio mål för bloggen under året. Jag började visserligen inte förrän den 6:e så det är en kort månad. Hur har det gått så här långt?

Ska vi backa bandet några veckor, till slutet av 2011, den 28:e december för att vara exakt. Jag skrev ett inlägg där jag deklarerade den banbrytande idén (nåja) att webbsajter bör ha mål och att en blogg inte är något undantag. Jag lovade att i början av året definiera ett antal klart mätbara mål och sedan jobba mot dem under året. Jag antog min egen utmaning och publicerade en vecka senare, den 6:e januari, 10 mål för mitt bloggande.

Målen var naturligtvis i viss mån godtyckliga och så här i efterhand känns några av dem mer relevanta än andra, men jag tänker stå fast vid dem tills vidare. Du hittar listan över mina mål i toppmenyn här och där följer jag också upp målen då och då när jag tycker det känns aktuellt. Men i det här inlägget tänkte jag gå igenom resultatet i stort efter en månad.

Mitt första uttalade mål var ett inlägg i veckan och det tempot har jag lyckats hålla. Förutom inläggen har jag också byggt upp en del sidor med måluppföljning, så sajten har vuxit med mer än bara blogginläggen. Ett annat mål var att klämma in tio topp tio-placeringar för hjälpligt attraktiva sökfraser. Jag letade snabbt upp ”ord med Z” som en kandidat och det skulle visa sig vara lösningen på även ett annat mål.

Till en början fastnade jag utanför topp tio och har fram tills igår legat på 11-14:e plats enligt GSERP, ett utmärkt verktyg för att kolla din position i sökmotorerna. En annan fras, ”ord på z”, landade däremot på 10:e plats och har klättrat till 3:e som bäst. Även den frasen drar ganska många sök per månad så den kvalificerar också. Idag upptäckte jag att ”ord med z” klättrat till nionde plats och jag är dubbelt hemma med Z-fraserna.

Ord med Z, sökposition

Jag satte också upp ett trafikmål med 1000 unika besökare per månad. Eftersom det är såpass många som söker efter zest, fez och andra Z-relaterade ord för WordFeud så har det löst sig ganska omgående. Januari stannade på 1982 unika besökare varav ganska exakt hälften, eller 928, kom från organiskt sök. Majoriteten av dem från alfapetälskande googlare med z-problem. Målet 1000 besökare per månad var ju ett mål som skulle uppnås till årets slut så jag känner mig rätt klar med det.

Nästa mål som har uppnåtts redan, väldigt mycket mot min vilja, var det om 200 twitter followers. Målet var tveksamt som bloggmål eftersom det troligen är mer avhängt vad jag faktiskt skriver på twitter – men oavsett det så har jag nu blivit sönderspammad med följare och har över 3000. Twitter erbjuder inga sätt att blocka använarna i bulk, så jag är fast med dem. Egentligen vill jag stryka det målet, men eftersom det är uppfyllt så kan jag ju göra det mentalt. Poof, borta.

Kommentarsmålet har jag inte räknat, men jag ligger nog i fas med målet åtminstone. 25 kommenterare innebär ju bara ett par i månaden och fler än så är det. De flesta med upplyftande kommentarer kring de här målen men även en riktigt tråkig kommentar, utformad som ett hot, för att personen är arg för att min arbetsgivare ServiceFinder tycks ha ringt upp en gång för mycket. 50 vettiga kommentarer? Fyra i månaden krävs och även där ligger jag bra till. Trackbacks däremot är det värre med – tror det är noll fortfarande. Lite besviken på det, men jag får jobba på en strategi, det är långt kvar.

Inga gästinlägg heller, men det är enligt plan. PageRank-målet (PR4) är inte mycket att orda om heller. Det var lite dumt att ta med från början, men det får stå kvar så får vi se vad som händer. Jag är fortfarande en etta, men jag tror inte det varit någon PR-uppdatering på ett tag så jag kan fantisera om förbättring.

Till sist – det monetära målet. 100:- i intäkter per månad, troligen från Adsense. Här vet jag inte riktigt hur jag tänkte från början, för 1000 besökare räcker ingenstans i det sammanhanget. Tur att jag fått en bättre start än så, och sedan jag la ut annonserna för ett par veckor sedan har jag faktiskt lyckats få in några tior. Inte så att tempot lovar en hundring, men åter igen – det är elva månader kvar och jag känner mig säker på att jag fixar det i längden.

Kul att du följer mig på vägen och jag hoppas februari blir en lika bra månad som januari. Det är ju skottår så vi får en extradag att leka med!

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.