Home » LongTail

Veckans långsvans [v3] – Wordfeud, hackat familjeliv och porrsopor

Submitted by on 22 januari, 2012 – 03:10No Comment

En ny och förhoppningsvis regelbundet återkommande attraktion är att jag kommer presentera veckans bästa och roligaste långsvansar. En snabb definition är på sin plats också – bra är i det här fallet = flest besökare. Rolig däremot är inte nödvändigtvis humoristiskt, det kan vara kul på många sätt.

För er som inte vet vad en långsvans är så kommer jag dessutom skriva en artikel om dem inom en snar framtid. Mycket av modernt SEO-arbete går ut på att vårda och bejaka denna svans. I all korthet så är det sökfraser man får in besökare på, som man rankar för som en sidoeffekt av de nyckelord man verkligen vill ranka för. Ta en målare till exempel, han vill säkert vara etta med frasen ”målare”, men det är en önskan han delar med 6427 andra företagare som sorterar under samma verksamhetskod i Sverige. Chansen är stor att han får in fler besökare på frasen ”gul färg tapet vardagsrum” än på ”målare”. Den förstnämnda är en typisk long-tail.

På en personlig blogg så får man av naturliga skäl in ganska många smått hysteriska kombinationer, eftersom man har friheten att skriva om varierande ämnen med ett levande språk. Min blogg är inget undantag även om jag inte hunnit få in så mycket material ännu. Så – utan vidare snack, förra veckans två topplistor:

Bäst först:

  1. ord på z alfapet
  2. ord på z wordfeud
  3. familjeliv konton hackade
  4. wordfeud
  5. familjeliv hackat

Inga överraskningar tycker jag. Möjligen är jag förvånad över att jag blivit hittad några gånger på solofrasen ”wordfeud” som rimligen har ganska hög konkurrens där ute med fler än 100.000 sökningar / mån. ”Wordfeud” är egentligen ingen typisk long-tail-fras alls, och man kan möjligen invända även mot ”ord på z alfapet” och ”ord på z wordfeud” eftersom de ändå ingår i titeln på det inlägget, men jag räknar dem eftersom jag A) inte siktade på dessa fraser och B) precis börjat blogga så jag har lite ont om välpresenterande långsvansar

Så nu till den roliga listan, mycket mer ”äkta” long-tail här!

  1. will pipa and sopa block porn
  2. casino tjäna 6000 om dagen
  3. yttre skalet på citrusfrukter
  4. pure aquatic sloped rocky terrain aquarium ornament
  5. lonesome dove the outlaw years streaming

Den första (det fanns ett par varianter till) är roligast. Någonstans sitter det någon och tänker ”F*ck freedom of speech, f*ck net neutrality and that stuff – what about my porn”? Jag erbjöd inga svar tror jag. Den andra är rolig för att förhoppningsvis har jag avrått någon från att ge sig på martingalesystemet och därmed kanske räddat denne persons privatekonomi. Den tredje gillar jag för att den liksom är som Jeopardy, de ger svaret, jag ställer frågan (”Vad betyder Zest” för er som inte läst artikeln om ord med Z). De två sista gillar jag för att de är helt galna. Vem söker efter något sån’t där över huvud taget? Kanske är det någon robot som letar efter en spunnen artikels fingeravtryck, för jag har omdirigerat en gammal spammad domän hit som ett experiment och drar nog med mig en del skumma fraser. Kan inte länka dem, spamsidorna är borta, men Google har inte hunnit ifatt.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.